Skip to content

Σχέδιο Τοποθέτησης Ανέργων Νέων Πτυχιούχων για Απόκτηση Εργασιακής Πείρας σε Επιχειρήσεις/ Οργανισμούς – 2015

sxedia anadΤο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ανακοινώνουν νέα προκήρυξη του Σχεδίου Τοποθέτησης Άνεργων Νέων Πτυχιούχων για Απόκτηση Εργασιακής Πείρας σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς.

Σκοπός του Σχεδίου: Σκοπός του Σχεδίου είναι η παροχή ευκαιριών απόκτησης εργασιακής πείρας σε άνεργους νέους πτυχιούχους για βελτίωση της απασχολησιμότητάς τους με την παράλληλη παροχή δυνατότητας σε επιχειρήσεις/οργανισμούς να αξιοποιήσουν προσοντούχο δυναμικό.

Άνεργοι νέοι πτυχιούχοι συμμετέχοντες στο Σχέδιο:

Στο Σχέδιο μπορούν να συμμετέχουν άνεργοι νέοι πτυχιούχοι, οι οποίοι έχουν γεννηθεί από την 1η Αυγούστου 1980 και μετά και οι οποίοι δεν διαθέτουν πείρα σχετική με τα ακαδημαϊκά τους προσόντα πέραν των 3 μηνών. Οι πτυχιούχοι θα τοποθετούνται σε επιχειρήσεις/οργανισμούς, για περίοδο 6 μηνών (26 εβδομάδων), με στόχο την απόκτηση εργασιακής πείρας σε θέσεις σύμφωνα με τον κλάδο σπουδών και τις επιλογές του κάθε ανέργου. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης θα καταβάλλεται στους πτυχιούχους από την ΑνΑΔ επίδομα κατάρτισης ύψους €125 την εβδομάδα. Πρόσθετα, θα καταβάλλονται εισφορές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στο Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας. Η τοποθέτηση δεν αποτελεί εργοδότηση του πτυχιούχου από την επιχείρηση/οργανισμό και δεν θα καταβάλλεται οποιαδήποτε αμοιβή από την επιχείρηση/οργανισμό.

Συμμετέχουσες επιχειρήσεις/οργανισμοί: Στο Σχέδιο μπορούν να συμμετέχουν Επιχειρήσεις και Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, Υπηρεσίες/Οργανισμοί του Δημοσίου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, περιλαμβανομένων των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Προϋποθέσεις συμμετοχής και διαδικασίες του Σχεδίου: Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλεξιμότητας για συμμετοχή στο Σχέδιο των άνεργων νέων πτυχιούχων, καθώς και των επιχειρήσεων/οργανισμών φαίνονται στο έγγραφο «Βασικές Πληροφορίες» για το συγκεκριμένο Σχέδιο στην ιστοσελίδα της ΑνΑΔ στη διεύθυνση: www.anad.org.cy.

Υποβολή Αιτήσεων για Συμμετοχή στο Σχέδιο: Αιτήσεις από άνεργους νέους πτυχιούχους και από επιχειρήσεις/οργανισμούς μπορούν να υποβάλλονται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή μέσω της ιστοσελίδας της ΑνΑΔ στη διεύθυνση www.anad.org.cy από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Ιουλίου 2015.

Για τους ενδιαφερόμενους που δεν διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης στα γραφεία της ΑνΑΔ στη Λευκωσία, Αναβύσσου 2, 2025 Στρόβολος, κατά την περίοδο υποβολής αιτήσεων, τις εργάσιμες ημέρες, μεταξύ 8:30 – 15:00. Στις άλλες επαρχίες, θα παρέχεται βοήθεια για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΑ). Περισσότερες πληροφορίες: Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν από την ιστοσελίδα της ΑνΑΔ www.anad.org.cy ή να απευθύνονται στο τηλέφωνο της ΑνΑΔ 22515000.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *