Skip to content

Πρόσκληση Marie Skłodowska¬Curie για Καινοτόµα Δίκτυα Κατάρτισης

logo-marie-curieΔηµοσιεύθηκε στις 2 Σεπτεµβρίου 2014 η νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της δράσης Marie Skłodow­ska-Curie Καινοτόµα iίκτυα Κατάρτισης («Innovative Training Networks – ITN»). Στόχος της δράσης ITN είναι να εκπαι­δεύσει µια νέα γενιά δηµιουργικών, επιχειρηµατικών και καινοτόµων ερευνητών σε πρώιµα στάδια, καθιστώντας τους ικανούς να αντιµετωπίσουν τις τρέχουσες και τις µελλοντικές προκλήσεις και να µετατρέψουν τη γνώση και τις ιδέες σε προϊόντα και υπηρεσίες για οικονοµικό και κοινωνικό όφελος.

Η δράση ITN υποστηρίζει ανταγωνιστικώς επιλεγµένα προγράµµατα κοινής ερευνητικής κατάρτισης ή διδα­κτορικά προγράµµατα που υλοποιούνται από συµπράξεις πανεπιστηµίων, ερευνητικών ιδρυµάτων, ερευνητικών υποδοµών, επιχειρήσεων και άλλων κοι­νωνικοοικονοµικών φορέων από διαφορετικές χώρες σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν. Οι συµπράξεις µπορούν να λάβουν µία από τις ακόλουθες µορφές:

  • Ευρωπαϊκά Δίκτυα Κατάρτισης (ΕΤΝ),
  • Ευρωπαϊκά Βιοµηχανικά Διδακτορικά (EID) ή
  • Ευρωπαϊκά Κοινά Διδακτορικά (EJD)

 Προκειµένου να αυξηθεί η απασχολησιµότητα των ερευνητών, η ερευνητική κατάρτιση θα πρέπει να συµπληρώνεται από ουσιαστική συµµετοχή του κάθε ερευνητή στο µη ακαδηµαϊκό τοµέα και από σηµαντικές ενότητες κατάρτισης που θα αφορούν βασικές µεταβιβάσιµες δεξιότητες που είναι κοινές σε όλους τους τοµείς (π.χ. επιχειρηµατικότητα, διαχείριση και χρηµατοδότηση ερευνητικών δραστηριοτήτων και προγραµµάτων, διαχείριση δικαιωµά­των πνευµατικής ιδιοκτησίας, άλλες µεθόδους αξιοποίησης των αποτελεσµάτων έρευνας, δεοντολογικές πτυχές, επι­κοινωνία, τυποποίηση και κοινωνική προβολή). Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην ποιότητα της εποπτείας και καθοδή­γησης, καθώς και του επαγγελµατικού προσανατολισµού.

Η προθεσµία υποβολής προτάσεων από τους ενδιαφερόµενους οργανισµούς θα είναι ανοικτή µέχρι τις 13 Ιανουαρίου 2015. Ερευνητές που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο της σταδιοδροµίας τους µπορούν να υποβάλουν αίτηση για τις συγκεκριµένες θέσεις που δηµιουργούνται από αυτά τα δίκτυα και οι οποίες δηµοσιεύονται στην πλατφόρµα Euraxess.

Πηγή: Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου

Περισσότερες πληροφορίες: http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/calls/h2020-msca-itn-2015.html#tab1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *