Skip to content

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τα Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα;

Οι ευκαιρίες που έχουν οι Κύπριοι να πάρουν χρηματοδότηση από ανταγωνιστικά προγράμματα της ΕΕ είναι το θέμα σειράς ενημερωτικών σεμιναρίων που διοργανώνουν σε όλες τις πόλεις τις Κύπρου η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης.

Τα σεμινάρια διοργανώνονται στο πλαίσιο της όλης προσπάθειας που στόχο έχει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση από πολίτες και φορείς στην Κύπρο των πόρων που είναι διαθέσιμοι από τα Ανταγωνιστικά Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2014-2020.

Τα σεμινάρια, που είναι ανοικτά σε όλους, θα περιέχουν γενική παρουσίαση για όλες τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που υπάρχουν από Ταμεία και Ανταγωνιστικά Προγράμματα της ΕΕ, όπως μπορείτε να τα βρείτε στην διαδικτυακή Πύλη Ενημέρωσης Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων. Το κάθε σεμινάριο θα συμπεριλαμβάνει επίσης και εξειδικευμένη παρουσίαση για ένα συγκεκριμένο ανταγωνιστικό πρόγραμμα, όπως το ERASMUS+, COSME, ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ2020, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ, EASI και άλλα..

Το πρόγραμμα των ενημερωτικών σεμιναρίων έχει ως εξής:

 

Λάρνακα Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ2020Έρευνα & Καινοτομία
Πάφος Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΠολιτισμός & ΜΜΕ
Λευκωσία τέλη Νοεμβρίου 2014 EASIΑπασχόληση & Κοινωνική Καινοτομία
Λεμεσός Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 COSMEΜικρομεσαίες επιχειρήσεις
Λευκωσία Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 ERASMUS+Εκπαίδευση & Νεολαία

 

Το πρώτο ενημερωτικό σεμινάριο θα γίνει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (δίπλα από τον κινηματογράφο REX) στη Λάρνακα την Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 16:45 – 19:45, σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Λάρνακας και το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας. Μετά τη γενική παρουσίαση θα ακολουθήσει εξειδικευμένη παρουσίαση για το ανταγωνιστικό πρόγραμμα ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ2020 από εμπειρογνώμονα της ΓΔ Έρευνας & Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας θα μιλήσει επίσης για τον ρόλο των εθνικών σημείων επαφής της Κύπρου και συμβουλές για επιτυχημένες προτάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ2020.

Στο σεμινάριο οι πολίτες και οι φορείς/οργανισμοί θα έχουν μια σφαιρική ενημέρωση για τις πηγές  χρηματοδότησης από την ΕΕ και θα μπορέσουν να μιλήσουν από κοντά με τους αρμόδιους λειτουργούς τους Κράτους, τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΙΠΕ για τα ανταγωνιστικά Προγράμματα και ιδιαίτερα για το ανταγωνιστικό πρόγραμμα ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ2020. Θα ενημερωθούν από πρώτο χέρι για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που υπάρχουν σε θέματα έρευνας και καινοτομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.ec.europa.eu/cyprus/events/20141001_seminars_el.htm
www.fundingprogrammesportal.gov.cy

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *