Skip to content

Παγκύπριος Τελικός του Εθνικού Σχολικού Διαγωνισμού 2014 Κύπριοι μαθητές από 4 σχολεία διαγωνίζονται στις γνώσεις τους για τα Ευρωπαϊκά θέματα

ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Τις γνώσεις τους για την Ευρώπη θα δοκιμάσουν οι τελειόφοιτοι μαθητές από 4 λύκεια της Κύπρου σε ένα κουίζ ερωτήσεων που θα έχει έπαθλο ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες για την πρώτη και την δεύτερη ομάδα.

Το κουίζ, που θα έχει τη μορφή multiple choice – κάθε ερώτηση θα έχει τέσσερις πιθανές απαντήσεις από τις οποίες μια θα είναι η σωστή – θα παρουσιάσει ο Γιώργος Ρούσσος του MEGA.

Τα 4 σχολεία που κέρδισαν τους προκριματικούς στην κάθε επαρχία και θα λάβουν τώρα μέρος στον μεγάλο τελικό είναι:

Λύκειο Κύκκου            (Πάφος)
Λύκειο Μακαρίου Γ        (Λάρνακα)
Απ. Λουκά Κολοσσίου      (Λεμεσός)
Λύκειο Λατσιών           (Λευκωσία)

 

Το κάθε σχολείο θα εκπροσωπηθεί από τετραμελή ομάδα.

 Ο τελικός θα γίνει την ακόλουθη μέρα και ώρα:

 

Ημερομηνία:     Παρασκευή, 21 Μαρτίου

Χώρος:           Royal Hall, Ξανθής Ξενιέρου 29, Παλιά Λευκωσία, 1015 Λευκωσία

        Ώρα:                     9:00 – 11:15

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμούς η κυρία Αντιγόνη Παπαδοπούλου, Ευρωβουλευτής και ο κύριος Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Η κα Ανδρούλλα Βασιλείου, Ευρωπαία Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας θα απονείμει τα βραβεία.

 Για περισσότερες πληροφορίες για τον εθνικό σχολικό διαγωνισμό και για όλα τα σχολεία που συμμετείχαν: http://www.schoolcompetition2014cy.com/

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και ανάμεσα στους στόχους του είναι τα νέα παιδιά να μάθουν περισσότερα για το ρόλο της ΕΕ, να ενημερωθούν για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το Erasmus+ από τα οποία μπορούν να ωφεληθούν και να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να συμβάλουν στην διαμόρφωση των Ευρωπαϊκών πολιτικών που τα επηρεάζουν άμεσα με το να ασκούν τα δικαιώματα που έχουν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες σαν ενεργοί πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *