Skip to content

«Οι Άνδρες και οι Γυναίκες εργάζονται το ίδιο σκληρά! Γιατί να αμείβονται διαφορετικά;»

Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014, 11:00 -13:00, Συμβολή των Οδών Λήδρας και Ονασαγόρου στη Λευκωσία

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο συνδιοργανώνουν το Σάββατο 22 Μαρτίου από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 13:00 μ.μ. στη συμβολή των Οδών Λήδρας και Ονασαγόρου στη Λευκωσία εκδήλωση για την Ημέρα Ίσης Αμοιβής ανδρών και γυναικών με θέμα «Οι Άνδρες και οι Γυναίκες εργάζονται το ίδιο σκληρά! Γιατί να αμείβονται διαφορετικά;»

Παρά το γεγονός ότι η ισότητα στην αμοιβή μεταξύ ανδρών και γυναικών αποτελεί θεμελιώδη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο, το μισθολογικό χάσμα εξακολουθεί να παραμένει μεγάλο. Στην Κύπρο το ποσοστό του χάσματος αμοιβών το 2012 ήταν 16,2%, ποσοστό το οποίο κυμαίνεται στα επίπεδα του μέσου όρου της Ε.Ε. Αυτό σημαίνει πως για κάθε 100 ευρώ, με τα οποία αμείβεται κατά μέσο όρο ένας άνδρας, μια γυναίκα αμείβεται κατά μέσο όρο με μόνο 83,8 ευρώ.

 H Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει το πρόβλημα και προωθεί δράσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπισή του. Μία από τις δράσεις αυτές είναι και ο εορτασμός της Ημέρας Ίσης Αμοιβής. Στην Κύπρο το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων υλοποιεί το Έργο «Δράσεις για Μείωση του Χάσματος Αμοιβών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών» που αποτελείται από ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων, με στόχο την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων του χάσματος.

 Η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις διάφορες πτυχές του πολύ σημαντικού αυτού ζητήματος είναι ο στόχος της εκδήλωσης «Οι Άνδρες και οι Γυναίκες εργάζονται το ίδιο σκληρά! Γιατί να αμείβονται διαφορετικά;».

 Στο χώρο της εκδήλωσης θα διατίθενται δωρεάν ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά δώρα.

 Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *